6 Mart 2013 Çarşamba

JoyOtaku 'Eyeshield 21'


Merhaba arkadaşlar sizlere bu yazımda Joygame'me yeni gelecek olan Joygame otaku hakkında bilgi verip en sevdiğim karakter hakkında yazmak istiyorum.

Eğlenceli, uzun soluklu bir spor animesi arayan herkese Eyeshield 21'i tavsiye edebilirim.

Öncelikle Otaku Nedir ?

Otaku Japonca’da ev anlamına gelir o-taku (sizin-eviniz). Otaku hayran,fanatik,bağımlı olarakta kullanılır.Anime Otaku diye kullandığında hayatını animeye adamış kişi belirtilir. Oyun otaku diye kullanıldığında ise hayatını oyuna adamış kişi belirtilir.

Anime ve mangaya (vs) aşırı derecede hayranlık duyan  kişilere ya da antisosyal ve kendine özgü sebeplerden ötürü evden çıkamaya korkan bu yüzden değişik bağımlılıkları olan kişiler içinde kullanılır.

Yalnız Otaku’lar Hikikomori ile karıştırılmamalıdır.

Otaku’lar aynı zamanda koleksiyoncu, arşivci olurlar. Sevdikleri , okudukları mangaları saklayıp korurlar. Sevdiği karakterlerin figürlerini ise biriktirirler.

Bu kadar açıklama yeterse biraz sevdiğim bir çizgi film den bahsetmek istiyorum. 

                Eyeshield 21

1.Bölümü izledim gerçekten çok hoşuma gitti.


Karakterin adı Sena'dır ilkokulu bitirerek liseye başlayan sena, Mamori'nin gittiği okulda okumaya başlar ve Mamori Sena'ya her zaman onun yanında olacağını ve koruyup kollayacağını söyler. Sena'nın arkadaşı olmadığından en yakın zamanda arkadaş edinmesi lazımdır.İlkokulda ki gibi ona zorbalık eden arkadaşlarının olmayacağını düşünen Sena sınıfın en arkasında oturan 3 kişiyi görür ve içinde kötü bir his olduğunu anlar. Okul da bir kulübe girmek ister ve yanlışlıkla amerikan futbol kulübüne girer ve orada teknik direktör olmaya kadar verir. Güzel olacağın hayalini kurar ama oyuncu eksiği vardır. Aksilikler birbirini götürürken 1-2 gün içerisinde oyuncuları bulurlar ve ilk maça çıkarlar.
Sena hızlı bir koşucu olduğu için oyuna katılır ve ona 21 numaralı formayı verirler. Tanınmaması için Eyeshield 21 olarak kod adını koyarlar.Ama kendisi teknik direktör olmak ister.



Arkadaşlar sizce bu Sena nasıl bu kadar hızlı koşuyor? Bence düzenli spor yapıyor yada düzenli besleniyordur. Bunu herkes bilir ki düzenli spor ve düzenli beslenme hem kemiklerin güçlenmesin de hem sağlıklı bir kişi olmanızın en büyük etkisidir. 1.bölümü izledikten sonra hemen sizlere anlatmak istedim. İnşallah beğenmişsiniz dir. Sizlere de izlemenizi tavsiye ederim.






Arkadaşlar Joygame Otaku içerisinde bulunan şuanda ki Anime tarzı çizgi filmleri aşağıda görebilirsiniz.





1. Eyeshield 21                                            




















2.  Naruto Shippuden




















3. Gintama 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder